Gebruik je medicijnen en wil je je medicijngebruik nu eens slim gaan managen? Bijvoorbeeld omdat je je medicijnen nog wel eens vergeet, of te laat door hebt dat ze bijna op zijn? Dan zijn deze drie handige apps echt iets voor jou!

Door: Frederique Nagtegaal

Frederique Nagtegaal is Conversation Manager bij Zembro. Op haar blogs voor WelkomLife vertelt zij verhalen uit de praktijk over hoe de Zembro bracelet helpt mensen langer gezond en zelfstandig thuis te laten wonen. Meer over Zembro bracelet en de blogs van Frederique vind je op deze pagina.

 

Bestel vandaag nog het Zembro horloge!

1) MedAlert

MedAlert zorgt ervoor dat je je medicijnen niet vergeet. Je kunt zelf herinneringen instellen en aangeven van welk medicijn je welke dosis moet innemen en wanneer. Verder zit er een innamecontrole in, voorraadbeheer en je kunt zelfs notities opslaan.

Download MedAlert voor Android.
Download MedAlert voor iOS.

2) Recappt

Met Recappt vraagt u eenvoudig herhaalrecepten aan via de app op uw telefoon of tablet. Het enige wat u nodig heeft is een herhaalnummer en geboortejaar. Chronische medicijngebruikers krijgen een melding als hun medicatie op is en deze klaar staat. Recappt is gekoppeld aan het Apotheek Informatie Systeem waardoor de aanvragen rechtstreeks binnenkomen bij de apotheek.

Download Recappt voor Android.
Download Recappt voor iOS.

3) MedApp

MedApp biedt een totaaloverzicht van alle gebruikte medicijnen, inclusief slimme wekkers, bijsluiters en veel meer. Opzoeken van medicijninformatie kan door de barcode te scannen of de naam in te typen. MedApp helpt vervolgens herinneren aan het innemen van medicijnen. Even snel een overzicht genereren van wat wanneer moet worden ingenomen? Of een medicatiepaspoort voor in het buitenland printen? Het kan heel makkelijk. Dreigt de persoonlijke medicijnvoorraad op te raken? Dan krijgt u een notificatie en kunt u meteen een herhaalrecept naar uw eigen apotheek sturen.

Download MedApp voor Android.
Download MedApp voor iOS.

Foto: Pixabay

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann