Lifestyle

3 tips voor de goedkoopste vliegtickets Istanbul

Istanbul is een prachtige vakantiebestemming voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Het is de grootste stad van Turkije en was voor een lange tijd de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. In de stad zijn hier nog veel historische sporen van te bewonderen. Ook ligt Istanbul op de grens tussen Europa en Azië, en vind je in de stad een prachtige mix van deze twee werelddelen. Je bereikt Istanbul gemakkelijk met het vliegtuig vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. Maar hoe vind je nu de meest voordelige vliegtickets Istanbul? Wij hebben drie tips voor je op een rijtje gezet.

Kies de juiste luchtvaartmaatschappij

Vliegtickets naar Istanbul kun je bij verschillende maatschappijen kopen en deze kunnen nogal eens verschillen in prijs. Zo kun je vanaf Amsterdam met KLM naar Istanbul vliegen, maar vliegen Transavia, Turkish Airlines en Pegasus Airlines ook naar de stad. De vlucht duurt zo’n 4 uur. Op zo’n korte vlucht kan het geen kwaad om ook eens een budget airline te overwegen met het oog op de prijs. Let wel op: Istanbul heeft namelijk twee vliegvelden. Als je met Pegasus Airlines vliegt, zul je landen op Luchthaven Istanbul Sabiha Gökcen, in het Aziatische deel van de stad. Dit is de thuisbasis van deze luchtvaartmaatschappij

Koop vliegtickets Istanbul online

Je kunt je vliegtickets Istanbul direct op de website van de luchtvaartmaatschappij kopen, maar je kunt ook gebruik maken van een website die zich specialiseert in vliegtickets. Hier kun je vaak de prijzen en tijden van meerdere maatschappijen met elkaar vergelijken, waardoor je alle opties op een rijtje hebt. Zo kun je de meest voordelige vlucht voor jou – op basis van vertrektijd, prijs en luchthaven – uitkiezen. De prijzen bij dit soort websites zijn vaak ook voordeliger dan wanneer je je vliegtickets Istanbul direct bij de luchtvaartmaatschappij koopt.

Bedenk wanneer je wil reizen

De tijd, de dag en de periode waarin je reist kunnen veel verschil maken voor de prijs van je vliegtickets. Zo zijn tickets op zaterdagen bijvoorbeeld vaak het duurst, en stijgt de prijs ook in het hoogseizoen ten opzichte van het laagseizoen. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om niet in de zomer, maar in de lente of de vroege herfst naar Istanbul te vliegen. Dit kan een heel verschil maken in de prijs. Nog een tip: het schijnt dat de vliegprijzen op dinsdag het laagst zijn. Probeer je tickets dus eens op een dinsdag te boeken! Let er bij het online boeken van vliegtickets Istanbul ook altijd op dat je je cookies regelmatig ververst. Dit kan ineens voor een heel andere prijs zorgen.

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een reactie