Algemeen

Een boekhouder is geld waard

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Er komt van alles op je af: opdrachten verwerven, je tarief bepalen, algemene voorwaarden opstellen, een ondernemingsplan maken, een rechtsvorm kiezen, een werkplek inrichten, belastingen, verzekeringen en aftrekposten. Je kunt dat allemaal zelf uitzoeken, maar misschien is het verstandig een boekhouder te zoeken. Wanneer je je boekhouder vanaf het begin betrekt bij je bedrijf en je financiële administratie kan hij je het beste helpen en zit je vanaf het begin goed met je administratie. Zo kost je boekhouder uiteindelijk geen geld, maar levert hij je misschien juist geld op!

Wat kan je boekhouder voor je doen

De basis van de werkzaamheden van je boekhouder is je financiële administratie. Denk aan de dagelijkse administratie, je btw-administratie en de jaarlijkse belastingaangifte. Maar een boekhouder kan meer voor je betekenen. Hij kan je helpen vanaf het begin je financiële administratie op te zetten. Welk boekhoudprogramma gebruik je, welke app zet je in je telefoon om declaraties te verwerken, welke gegevens heeft hij nodig voor je inkomstenbelasting en ga zo maar door. Wanneer je vanaf de start van je zzp-loopbaan of de start van je eigen bedrijf samen optrekt met je boekhouder, heb je daar later heel veel voordeel van.

Je boekhouder als sparringpartner

Naast de reguliere werkzaamheden kan je boekhouder ook goed fungeren als sparringpartner over je bedrijf. Hij kent jou, je werkzaamheden, je tarieven en je opdrachten namelijk als de beste. Hij heeft daarnaast meerdere klanten en een brede visie op ondernemen. Kortom: hij heeft een bredere blik dan jij en kan daardoor vergelijken, tips geven en eventueel advies vragen bij collega’s. Heb je gespecialiseerd financieel advies nodig, dan kun je een andere financieel deskundige inschakelen, maar voor algemene tips en adviezen is je boekhouder de eerst aangewezene.

Je boekhouder kost geen geld

Veel mensen die een boekhouder in de arm hebben genomen, willen nooit meer anders. Het bespaart je veel tijd en stress, zeker wanneer cijfertjes niet je hobby zijn. Je boekhouder kent alle wet- en regelgeving die van toepassing is en meer nog: hij kent ook alle aftrekposten en startersregelingen en zorgt dat je geen financiële fouten maakt. Zo betaalt een goede boekhouder zichzelf al snel terug.

Een goede boekhouder vinden is niet moeilijk. Wanneer je op internet zoekt op boekhouder gezocht Amsterdam of boekhouder gezocht in Den Haag, dan zie je hoeveel boekhouders en administratiekantoren er zijn. Probeer wat ervaringen van collega’s, vrienden en familie los te krijgen om je uiteindelijke keus te maken, mond-tot-mondreclame is in dit soort gevallen vaak de beste reclame, ook voor jou als klant.

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een reactie