Algemeen

Hoe je met Moneybird moeiteloos je uren bijhoudt en tijd bespaart

Als je een ondernemer bent, weet je hoe belangrijk het is om je uren goed bij te houden. Het helpt je om inzicht te krijgen in de hoeveelheid tijd die je aan verschillende projecten en klanten besteedt, en het zorgt ervoor dat je correct kunt factureren. In dit artikel lees je hoe Moneybird je kan helpen om gemakkelijk je uren te registreren en zo tijd te besparen.

De voordelen van uren bijhouden met Moneybird

Moneybird is een online boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor ZZP’ers en kleine ondernemers. Het biedt een uitgebreid pakket aan functies, waaronder facturatie, offertes, bonnen en urenregistratie, Moneybird. Hier zijn enkele voordelen van het bijhouden van je uren met Moneybird:

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Moneybird heeft een duidelijke en eenvoudige interface waardoor het makkelijk is om je uren bij te houden. Je kunt per klant en project je gewerkte uren invoeren, zodat je altijd een duidelijk overzicht hebt van de bestede tijd. Bovendien kun je met slechts een paar klikken een factuur genereren op basis van de ingevoerde uren.

Tijdbesparende automatisering

Moneybird biedt handige automatisering die je veel tijd kan besparen. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch je gewerkte uren vanuit je agenda importeren, of gebruikmaken van een timer om je uren bij te houden terwijl je werkt. Daarnaast kun je eenvoudig terugkerende werkzaamheden opslaan als sjablonen, zodat je niet steeds opnieuw dezelfde gegevens hoeft in te voeren.

Moneybird instellen voor urenregistratie

Om te beginnen met het bijhouden van je uren in Moneybird, moet je eerst enkele instellingen aanpassen. Ga naar het tabblad ‘Uren’ en klik op ‘Instellingen’. Hier kun je aangeven welke uurtarieven en btw-tarieven je wilt gebruiken, en of je een minimum aantal uren per factuur wilt hanteren.

Koppelen van projecten en klanten

Vervolgens is het belangrijk om je projecten en klanten te koppelen aan je urenregistratie. Dit doe je door bij het aanmaken van een nieuw project of het bewerken van een bestaand project de optie ‘Uren bijhouden’ te selecteren. Op deze manier weet Moneybird welke uren bij welk project en welke klant horen, en kun je eenvoudig factureren op basis van je gewerkte uren.

Tips om nog meer tijd te besparen met Moneybird

Naast de basisfuncties van urenregistratie in Moneybird, zijn er nog enkele tips die je kunnen helpen om nog meer tijd te besparen:

1. Maak gebruik van de mobiele app: Moneybird heeft een handige mobiele app waarmee je ook onderweg snel je uren kunt bijhouden en factureren.

2. Koppel je urenregistratie aan andere tools: Moneybird biedt integraties met verschillende andere tools, zoals Toggl en Timely. Hierdoor kun je je urenregistratie nog verder automatiseren en tijd besparen.

3. Gebruik rapportages: Moneybird biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden waarmee je inzicht krijgt in je gewerkte uren, omzet en winst. Zo kun je snel zien welke projecten en klanten het meest rendabel zijn en waar je eventueel bij moet sturen.

Met deze tips en de handige functies van Moneybird wordt het bijhouden van je uren een fluitje van een cent en houd je meer tijd over voor andere belangrijke zaken in je onderneming.

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een reactie