Lifestyle

4 tips om als ZZP’er aan opdrachten te komen

Heb je besloten om voor jezelf te beginnen en om als ZZP’er aan het werk te gaan? Dan komt er veel op je af; er is ontzettend veel dat je moet regelen! Het begint natuurlijk bij het verzinnen van je bedrijfsnaam en duidelijk krijgen wat je precies aan wie gaat aanbieden. Vervolgens wordt je to-do-list steeds groter: inschrijven bij de KVK, uitzoeken welke belastingtarieven je moet hanteren, een eigen website (laten) maken en een e-mail opzetten. Al deze zaken zijn erg belangrijk, maar brengen helaas nog geen geld in het laatje. Daar heb je immers betalende klanten voor nodig. Maar hoe vind je nu eigenlijk je klanten? Als beginnend ZZP’er kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Daarom lees je in dit blog de 4 beste tips om als ZZP’er aan klanten en opdrachten te komen.

 

  1. Zorg voor zichtbaarheid

Een belangrijke manier om als ZZP’er aan klanten te komen, is het werken aan je zichtbaarheid. Mensen weten je immers pas te vinden als jij ook daadwerkelijk zichtbaar je diensten aanbiedt. Zorg er dan ook voor dat je een website en social media kanalen hebt waar je op gevonden kunt worden. Plaats hier regelmatig relevante content en zorg ervoor dat men weet welke diensten je precies aanbiedt. 

  1. Gebruik je netwerk

Eén van de meest effectieve manieren om aan klanten te komen, is het gebruikmaken van je bestaande netwerk. Vertel je vrienden, familie en kennissen over je bedrijf en de diensten die je aanbiedt. Vraag hen het je te laten weten als ze oproepjes zien of vragen vanuit hun omgeving horen die aansluiten op jouw diensten. 

  1. Zoek online naar vacatures

Vacatures zijn niet alleen voor mensen die als werknemer bij een bedrijf in dienst willen, maar ook voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een nieuwe klus! Maak dan ook gebruik van Google en verschillende vacaturesites om je volgende opdracht te vinden. Dit kun je doen door te zoeken op termen zoals ZZP vacatures, ZZP vacature of bijvoorbeeld ZZPer gezocht. Vaak staan er op vacaturewebsites, zoals Indeed, LinkedIn en MonsterBoard voldoende opdrachten voor ZZP’ers. 

  1. Meld je aan op ZZP-platforms 

Als ZZP’er is het belangrijk om een goed klantenbestand op te bouwen. Heb je dit nog niet, bijvoorbeeld omdat je nog maar net bent begonnen met je bedrijf? Meld je dan aan op ZZP-platforms voor jouw branche of type dienst. Vaak kun je je gratis, of voor een kleine vergoeding, aanmelden en staan hier veel verschillende opdrachten voor je op.

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een antwoord