Lifestyle

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe bril

Ga je voor het eerst een bril kopen voor jezelf of voor een van je kinderen? Dan is het belangrijk dat je een bril aanschaft die bij je past. Niet alleen moet de bril comfortabel op je neus en oren kunnen rusten, maar ook is het belangrijk dat de bril je goed staat en dat je de bril kunt gebruiken voor de dagelijkse activiteiten waarvoor je de bril nodig hebt. Ben je benieuwd hoe je er achter komt welke bril bij jou of je kind past? Lees dan snel verder voor de beste tips. 

 

  1. Waar wil je de bril voor gebruiken?

Het eerste belangrijke aandachtspunt bij het aanschaffen van een nieuwe bril, is het precieze gebruik van de bril. Heb je bijvoorbeeld alleen een leesbril nodig, of wil je de bril ook kunnen gebruiken voor het autorijden, profiteren van bescherming tegen blauw licht tijdens het werken achter de computer, of zul je de bril de hele dag op moeten hebben? Afhankelijk van je antwoorden op deze vragen kun je al een eerste selectie maken van het type bril dat je nodig hebt.

  1. Welke bril past bij je gezichtsvorm?

Voor iedere gezichtsvorm is er een passend montuur te vinden. Heb je een gezicht met hoekige vormen? Kies dan voor een bril met een rond montuur. Heb je juist een meer rond gezicht? Kies dan liever voor een bril met een vierkant of rechthoekig montuur. Heb je een ovaal gezicht? Dan staat vrijwel ieder montuur je goed. Lucky you!

 

  1. Welke kleur bril past bij je?

Niet alleen de vorm van het montuur, maar ook de kleur is erg belangrijk. Kies altijd voor een bril die de kleur van je huid, haar en ogen complimenteert. Ga daarnaast ook na of er specifieke kleuren veel terugkomen in je garderobe en zorg ervoor dat de bril past bij deze kleuren. Zo kun je de bril gemakkelijk dragen naar verschillende gelegenheden. 

 

  1. Welke glazen heb je nodig?

Er zijn verschillende soorten brillenglazen. Kinderbrillen zijn vaak voorzien van kunststof glazen, zodat de ogen van kinderen niet beschadigd raken als zij vallen en de glazen breken bij het spelen. Ook volwassenen hebben er baat bij om goed na te denken over het type brillenglazen; zo zijn er ook brillen dames en herenbrillen verkrijgbaar met glazen met speciale blauwlichtfilters. Deze filters beschermen je ogen tegen het blauwe licht van beeldschermen. Dit komt je natuurlijke bioritme ten goede.

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een reactie