Lifestyle

Beginnen met beleggen

Als je gaat beleggen kan dat op allerlei verschillende manieren. Je kan dit doen via een bekende broker of je kan contact opnemen met je bank zodat zij jou geld gaan beleggen. Als je ervoor kiest om zelf te beleggen, is dit in de meeste gevallen riskanter. Dat komt omdat de meeste aandelen enorm kunnen schommelen en je vaker minder ervaring hebt dan een bank. Als jij je geld belegt via je de bank, dan heb je meestal een lager rendement. Dit komt omdat de bank minder risico wilt nemen. Zij hebben de ervaring en weten precies hoe jij je geld voor tientallen jaren veilig kan beleggen. Toch is het belangrijk dat je weet dat als de aandelenmarkt crasht, ook de bank zijn geld kwijt raakt.

 

Verschillende brokers

Er zijn op het internet tientallen verschillende brokers. Je word vaak getrokken door lokkertjes en dit maakt het extra moeilijk om de juiste broker te kiezen. De meeste Nederlandse brokers zijn betrouwbaar en hebben vaak al uitstekende resultaten geboekt. Het is belangrijk dat je altijd een Nederlandse broker kiest. Hierdoor weet je zeker dat een schimmig bedrijf, want die zijn er ook, niet met je geld ervandoor gaan. Iedereen kent de film Wolf of Wall Street wel, deze praktijken gebeuren nog steeds. Het zijn vaak bedrijven die gevestigd zijn in Malta of Cyprus. Als je opzoek bent naar een betrouwbare broker dan is het slim om comparealbrokers.com te bekijken. Het is een bekende vergelijkingssite onder de Nederlandse handelaren. Mocht je nog steeds geen keuze kunnen maken uit de verschillende brokers dan is het misschien handig om ze te vergelijken en zo de juiste keuze te maken. 

 

Beleggen kent risico’s

Mensen die zeggen dat beleggen geen risico’s kent, hebben vaak geen geld verloren. Dat is zeker mogelijk want de laatste tien jaar is de aandelenmarkt enorm gestegen. Als je in 2012 een aandeel van Amazon had gekocht, dan was de prijs ongeveer 200 amerikaanse dollar. Dat zelfde aandeel is vandaag meer dan 3000 amerikaanse dollars waard. Dit is een uitstekend verhaal maar als Amazon niet goed had gepresteerd de laatste tien jaar, was je aandeel waarschijnlijk minder waard. De waarde van een aandeel wordt namelijk bepaald aan de hand van de prestaties en de totale waarde van het bedrijf. Het gebeurd vrijwel nooit, maar als een aandelenmarkt crasht, verdampen honderden tot duizenden miljarden. Je wilt natuurlijk niet dat jou geld daarbij zit. Beleg daarom altijd met je verstand en zie het niet als gokken.

 

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een reactie

Een nieuwe auto kopen

3 maart 2022