Gezondheid

Wat kan ik gebruiken voor het sporten?

Als je wel eens sport dan ben je vast wel bekend met verschillende voedingssupplementen. De meest bekende supplementen voor het sporten zijn creatine en Proteïne. Ook zijn er tientallen andere verschillende supplementen die voor het sporten geschikt zijn. Door deze supplementen herstel je sneller of heb je meer kracht. Ook zijn bepaalde supplementen gezond voor de gezondheid tenzij je er te veel van gebruikt. Omdat er zo veel verschillende keuze is uit supplementen, word hier goed uitgelegd welke supplementen het beste zijn voor het sporten.

 

Creatine

Creatine is zeer bekend in de sportwereld. Creatine zorgt voor een tijdelijke betere bloedsomloop waardoor je spieren meer kracht krijgen. Ook scheuren je spieren minder snel maar doordat jij meer gewicht kan tillen, worden je spieren toch sterker. Creatine is te verkrijgen in pil en poedervorm. Vrijwel iedereen die aan creatine doet gebruikt de pilvorm omdat dit makkelijker is. Als je elke keer poeder moet innemen, duurt het langer voordat je kan beginnen met sporten. Het is en blijft belangrijk dat je alleen creatine koopt dat door een betrouwbare winkel in Nederland wordt verkocht. Buitenlandse leveranciers verkopen soms creative met gevaarlijke stoffen erin verwerkt. Een van deze stoffen is DMAA en is zeer gevaarlijk voor je lichaam en voornamelijk je hart. DMAA staat in Nederland op de opiumlijst omdat het een gevaarlijke stof is. Creatine kopen kan vaak bij bekende Nederlandse webwinkels.

 

Vitamine tabletten

Ondanks dat je vaak sport, krijg je niet altijd de juiste vitamines binnen. Wij als mensen halen onze vitamines vooral uit fruit en eten. Maar je kan ook vitamines halen uit de zon. Als je aan het sporten bent maak je geen vitamines aan maar breek je deze langzaam af. Daarom is het verstandig om af en toe een vitamine tablet te nemen. Zorg dat je er niet te veel van neemt want een overschot aan vitamines kan voor vervelende zenuwpijnen zorgen.

 

Proteïne

Proteïne is verreweg het meest gebruikte voedingssupplement tijdens en na het sporten. Veel mensen maken gebruik van poeders. Van deze poeder kan je een soort van milkshake maken en opdrinken. Proteine kopen kan je het beste doen via een bekende webwinkel. Proteïne zorgt ervoor dat de gescheurde spiertjes sneller herstellen, daardoor worden je spieren sneller breder en heb je meer kracht. Als je een oefening doet, scheuren je spieren namelijk een klein beetje. Dit is niet erg want dit hersteld snel door Proteïne. Naast Proteïne poeders bestaan er ook protein bars. Deze Proteïne bars zijn vaak een koekje of een reep en zitten vol met Proteïne.

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een reactie

Beginnen met beleggen

3 maart 2022