Lifestyle

Wat is een persoonlijke lening?

Als jij een iets wilt aanschaffen, maar je blijkt er te weinig budget voor te hebben, dan kan je altijd een persoonlijke lening afsluiten. Zoals de naam zegt, kan je het geld van een persoonlijke lening alleen gebruiken voor persoonlijke zaken zoals het kopen van een motor of voor het inrichtenvan je woning. Een persoonlijke lening aanvragen kan tegenwoordig zeer makkelijk online. Na het invullen van je gegevens en de gewenste lening wordt er binnen enkele dagen contact met je opgenomen. 

 

Voertuigen financieren met een persoonlijke lening

Als je een voertuig wilt aanschaffen, dan kan je dit doen met een persoonlijke lening. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de aanschafprijs weet en wat de kosten zijn om een voertuig te onderhouden. Als jij de lening terug kan betalen en ook de maandelijkse onderhoudskosten kan betalen, dan is lening een uitstekende optie. Heb je een mooie motor gevonden die je altijd al wilde hebben en heb je momenteel een te klein budget? Dan kan je geld lenen voor een motor.

Je kan eenvoudig via kredietverstrekkers zoals Findio een lening aanvragen. Je hoort vaak binnen enkele dagen al of je lening is goedgekeurd. Als de lening is goedgekeurd heb je binnen 24 uur het geleende bedrag al op je rekening staan.

Is lenen verstandig?

Als je geen budget hebt maar je hebt wel met spoed geld nodig, dan is een persoonlijke lening een uitstekende oplossing. Het is natuurlijk wel altijd belangrijk dat je er zeker van bent dan je de lening ook kan terugbetalen. Je wilt namelijk niet in de financiële problemen komen omdat je de betalingsafspraken niet kan nakomen. De gevolgen hiervan kunnen heel groot zijn want de kredietverstrekker wilt natuurlijk het geld inclusief rente terug. Als je een lening aanvraagt, dan wordt de lening altijd geregistreerd als een positieve BKR-registratie. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en alle leningen boven de tweehonderdvijftig euro moeten volgens de wet geregistreerd worden. Op deze manier wordt er voorkomen dat er meerdere leningen worden afgesloten zodat mensen niet in financiële problemen komen. Als jij je lening blijft betalen volgens de afspraken, dan blijf je een positieve BKR-registratie houden en verdwijnt dit na gemiddeld vijf jaar. Als je de afspraken meerdere keren niet nakomt dan veranderd je positieve BKR-registratie in een negatieve. Je kredietverstrekker heeft dan het recht om het volledige geleend bedrag, inclusief rente, terug te vragen. Ook krijg je de aankomende vijf jaar geen enkele lening meer. 

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een reactie