Lifestyle

Een nieuwe auto kopen

Als je een nieuwe auto wilt kopen omdat je oude auto rijp is voor de sloop of omdat je toe bent aan een nieuwe auto, is het handig als je weet wat de kosten zijn van de auto die je wilt aanschaffen. Naast de aankoopprijs betaal je natuurlijk ook verzekeringskosten die je auto dekt tegen diefstal en schade. Ook betaal je per kwartaal wegenbelasting zodat jouw auto op de weg mag rijden. Naast de verzekering en wegenbelasting, moet je ook brandstofkosten betalen. Als je een zuinige auto aanschaft, zullen de kosten vrij laag zijn. Toch moet je hierop letten bij het aanschaffen van een auto zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Auto huren of kopen?

Als in een grotere stad woont en niet het budget hebt om een auto aan te schaffen dan is het verstandig om een auto te huren wanneer dat jou uitkomt. Het huren van een auto is makkelijk en zeer voordelig. Dit kan al voor enkele tientjes per dag. In Utrecht kiezen veel mensen voor het huren van een auto omdat er simpelweg te weinig parkeerplaatsen zijn, die ook nog eens bakken met geld kosten en het verkeer is al te vol. Als je uit de omgeving van Utrecht komt, kan je kiezen voor auto huren Utrecht. Je betaald een klein bedrag per dag of per uur, afhankelijk van het model dat je kiest. Er is altijd wel een auto beschikbaar in Utrecht! Dit is zeer handig als je met spoed ergens naartoe moet. 

 

Tweedehandse auto kopen

Als je budget niet groot is kan je altijd een tweedehandse auto kopen. De kosten hiervan liggen stukken lager dan het aanschaffen van een splinternieuwe auto. Maar wat kost een auto per maand? Dit hangt af van wat voor auto je koopt. De wegenbelasting wordt namelijk bepaald door de uitstoot en het gewicht van de auto en de verzekering aan de hand van de catalogusprijs en je schadevrije jaren. Ga er in ieder geval maar vanuit dat een gemiddelde auto enkele honderden euro’s per maand kosten. Hier zit de brandstof nog niet bij inbegrepen en de prijzen daarvan stijgen momenteel ook flink. Als je in een grotere stad zoals kan je altijd gemakkelijk een deelauto huren. Je kan simpel een account aanmaken via een app en hiermee ook de auto openen. Ook kun je op een andere manier een auto huren bij een autoverhuurder in Utrecht. Dit is perfect voor als je een dagje weg wilt of ergens naartoe moet.

 

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een antwoord

Beginnen met beleggen

3 maart 2022