Duurzaamheid

Blij met weinig

Het proces van bewuste consumptie en het creëren van een georganiseerde en verrijkende leefomgeving begint met het nemen van doelgerichte stappen. Hier zijn enkele tips om je te helpen beginnen met declutteren en het selectief toevoegen van waardevolle items aan je leven. Hopelijk brengt het je net zoveel rust en vrede als de vele anderen die jou al zijn voorgegaan. Lees je mee?

Begin met één ruimte

Het kan overweldigend zijn om je hele huis in één keer te willen opruimen. Kies in plaats daarvan één ruimte om mee te beginnen. Dit maakt het proces behapbaar en geeft je een gevoel van voldoening zodra je die ruimte hebt getransformeerd. Daarnaast kan je zo ook soms een pauze inlassen als het opruimen even geen prioriteit heeft, zonder dat je ruimte een rommel wordt.

De 4-vragen test

Bij het beslissen of je een item wilt houden of wegdoen, stel jezelf deze vragen: Heeft het een functie? Maakt het je gelukkig? Is het nuttig op de lange termijn? Heb je het recentelijk gebruikt? Als je op een van deze vragen "nee" antwoordt, overweeg dan serieus om het item te verwijderen. Vaak verandert dit namelijk toch niet meer terug naar ‘ja’ in de loop van de tijd.

Minimalisme in de kledingkast

Kleding is vaak een gebied waar we veel overbodige spullen hebben. Ga door je kleding en vraag jezelf af of elk kledingstuk je nog past, je stijl weerspiegelt en je zelfverzekerd laat voelen. Doneer of verkoop de stukken die je niet meer draagt

De regel van één in, één uit

Voordat je een nieuw item koopt, zorg ervoor dat je bereid bent om een vergelijkbaar item dat je al hebt te verwijderen. Dit helpt om een balans te behouden en te voorkomen dat je opnieuw overweldigd raakt door te veel spullen.

Investeer in kwaliteit

Wanneer je besluit om iets nieuws aan te schaffen, overweeg dan om te investeren in kwaliteitsvolle items die lang meegaan en een diepgaande vreugde brengen. Dit voorkomt impulsieve aankopen en draagt bij aan duurzaamheid. Je kan beter bij JHP Fashion een goede Guess tas kopen dan een goedkoop exemplaar dat je snel zat bent of wat kapotgaat. Guess items zijn van goede kwaliteit, tijdloos qua stijl en gaan lang mee.

Regelmatige evaluatie

Plan regelmatig een opruimmoment in je agenda. Dit stelt je in staat om je spullen en leefomgeving bij te houden en te voorkomen dat je weer in oude gewoonten vervalt. Opgeruimd staat netjes!

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een reactie