Gezondheid

Teken bij jouw hond: hoe kom je ervan af?

Een hond in huis is een extra familielid waar iedereen blij van wordt. Deze trouwe viervoeters worden daarom dan ook niet voor niets al jaren door mensen in huis gehaald als huisdier. Honden zijn ontzettend trouw en daarnaast simpelweg erg lief. Wanneer je dan ook een hondenmens bent, moet je natuurlijk een hond als huisdier nemen. Er zijn veel verschillende soorten hondenrassen, waardoor er altijd een leuke hond is die perfect bij jou in het huishouden zal passen. Het is echter verstandig om in alle gevallen van tevoren te bespreken dat er bepaalde taken bij gaan komen in het huishouden. Zo zullen mensen de hond moeten gaan uitlaten en ook is het belangrijk dat de hond op tijd te eten krijgt. Iedereen in het gezin zal dus en steentje moeten gaan bijdragen bij het zorgen voor dit dier. 

 

Teken 

Helaas kan het soms voorkomen dat de hond te maken krijgt met vervelende ziektes. Uiteraard hoop je dat dit niet bij jouw hond kan gebeuren, maar soms zal dat toch mogelijk kunnen zijn. Zo zijn er verschillende parasieten die maar wat graag willen leven bij de hond. Teken zijn een van deze soorten parasieten die op de huid van de hond kunnen gaan zitten. Deze teken zijn erg vervelend, doordat zij op de huid van de hond het bloed in hun lichaam zullen zuigen. Op zich zal dat geen pijn doen, zowel bij mensen als honden. Het gevaar bij deze parasieten zit hem echter in de soorten ziektes die zij over kunnen brengen. Je wilt namelijk niet dat jouw hond door een tekenbeet ziek wordt, dat zou natuurlijk erg vervelend zijn. 

 

Verwijderen 

Het is daarom goed om jouw hond tegen teken te beschermen. Op deze manier kan de hond de blije en trouwe viervoeter blijven die hij of zij was. Wanneer jouw hond bijvoorbeeld door een wandeling in het bos te maken heeft gekregen met een tekenbeet is het belangrijk om de teek zo snel mogelijk in het geheel van het lichaam te verwijderen. Hierdoor verklein je de kans dat een ziekte overgebracht kan worden. Doe het verwijderen van de teek met een daarvoor bedoelde tekenhaak of tekentang. Zo zal de teek op de juiste manier uit de huid gehaald kunnen worden. Een teek hond kan je ook voorkomen door te kiezen voor een tekenband. Met deze band zal de hond preventief beschermd kunnen worden tegen de beten van teken. Voorkomen is daarbij natuurlijk handiger dan genezen.

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een reactie