Gezondheid

Zo houd je je goede voornemens vol

Je kent het wel, dat lijstje goede voornemens dat je begin januari enthousiast hebt gemaakt ligt in februari alweer in de papierbak. Blijkt dat de doelen die je voor jezelf had gesteld toch niet helemaal realistisch waren. Je bent hier niet de enige in, de meeste goede voornemens worden in januari nog van de baan geveegd. Toch is het goed om jezelf een aantal doelen te stellen, of je dit nu in januari doet of midden in de zomer maakt niet uit. Maak deze keer eens een lijstje met voornemens die je wél kunt volhouden omdat ze een stuk realistischer zijn. Maak per doel een plan om deze te bereiken zodat je structuur en houvast hebt. Wat heb je nodig, hoeveel tijd kost het, wat zijn de mogelijke uitkomsten, ga zo maar door. Hoe gedetailleerder je plan, hoe meer je in staat zal zijn om het doel te bereiken. In dit blog lees je meer over drie goede voornemens die je op je lijstje kunt uitwerken.

Fit en gezond

Hoewel we afgelopen twee jaar meer met onze gezondheid bezig zijn geweest dan ooit tevoren, staat voeding en beweging bij vrijwel iedereen tussen de goede voornemens. Tijd dus om weer gebruik te maken van dat vergeten abonnement op de sportschool en te werken aan een fit lichaam. Trommel je vrienden op voor een workout of schakel hulp in van een personal trainer. Meer in het kader van fit en gezond, is het stoppen met roken. Niet alleen ongezond, maar ook echt niet meer van deze tijd. Een champix startverpakking helpt je om te stoppen met roken. Het voordeel van de verschuiving van de fysieke winkel naar het world wide web, is dat je allerlei medische benodigdheden nu prima online kunt bestellen. Zo ontvang je nu bijvoorbeeld ook zalfjes tegen schimmelinfecties of de cialis pil binnen een paar muisklikken thuis op de deurmat.

Quality time

Iedereen heeft voldoende quality time nodig in het dagelijks leven. Voor de een is dat in pyjama een filmdag houden met voldoende popcorn erbij, de ander zoekt juist vrienden en familie op voor een gezellig dagje. Nu de maatregelen rondom de pandemie vrijwel allemaal zijn vervallen of versoepeld, leent deze periode zich er perfect voor om ons oude leven weer zo goed mogelijk op te pakken. Zorg ervoor dat je in jouw agenda dus genoeg ruimte vrij laat voor quality time, net zoveel als waar je zelf behoefte aan hebt.

Iets nieuws leren

Je bent nooit te oud om te leren, daarom kun je op jouw lijstje een aantal dingen zetten die je graag wilt leren. Of dat nu binnen een maand, jaar of aantal jaar is maakt niet uit. Zoek bijvoorbeeld een nieuwe creatieve hobby of start een opleiding of cursus. Wat dacht je van het leren van een nieuwe taal of het bijspijkeren van je Engels? Extra leuk wanneer jij straks die vreemde taal zo uit je mouw schudt op vakantie. Ook wanneer je je verder wilt specialiseren binnen je vakgebied is een training of cursus de uitgelezen kans. Online vind je een groot aanbod, er zit dus zeker iets voor je tussen. Het is nu eenmaal belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen.

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een antwoord