Wonen

Wat is epoxy en wat kan je ermee?

Epoxy is de laatste paar jaren razend populair geworden in Nederland. Epoxy is een soort lijm en je kan er vrijwel alles mee maken. Zo worden er tafels, lampen en ook vloeren bewerkt met epoxy. Je kan epoxy een bepaalde kleur geven waardoor het gaat stralen of doorzichtig word. Als je met epoxy wilt werken dan kan dat gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je dit artikel leest zodat je weet hoe jij jezelf goed kan beschermen.

Zelf werken met epoxy

Steeds meer Nederlanders doen aan de hobby meubels maken met epoxy. De populariteit is de afgelopen jaren geëxplodeerd door de prachtige filmpjes die je voorbij ziet komen op sociale media’s. Je kan vrijwel alles maken van epoxy en dat maakt het een geweldig materiaal om te bewerken. De meeste hobbyisten maken tafels van epoxy en eikenbladeren. Door het toevoegen van bepaalde kleuren aan de epoxy, krijgt de tafel een prachtige kleur. Soms lijkt het net of er water door de epoxy tafel stroomt maar kom je er op een gegeven moment achter dat het epoxy is. Veel mensen hebben ook een tafel in huis staan zonder dat ze weten dat het een epoxy tafel is. Als je zelf meubels wilt gaan maken, is het belangrijk dat je weet dat epoxy giftig is wanneer je er kleurstoffen aan toevoegt. Er komt namelijk een chemisch proces op gang waardoor er giftige dampen vanaf komen. Daarom is het belangrijk dat je altijd een stofmasker en een veiligheidsbril draagt zodat je ogen en luchtwegen beschermt zijn. Ook heb je de juiste apparatuur nodig om überhaupt hout en epoxy te kunnen verwerken. Je hebt meestal een freesmachine nodig, een boormachine om een frame te kunnen maken en een mixstaaf waarmee je de epoxy met de kleur en mogelijke opvulling kan mixen. 

Epoxy kopen

Epoxy kan je vaak kopen bij een bouwmarkt. Als je zelf kunst of meubels wilt maken met epoxy dan kan je dit het beste online bestellen via een webwinkel dat zich volledig richt op het verkopen van epoxy en toebehoren aan hobbyisten. Zij hebben namelijk vrijwel altijd een uitgebreide collectie aan kleuren zodat je altijd een leuke kleur vind om uit te kiezen. Ook verkopen ze vaak glitters of namaak edelstenen zodat je dit kan verwerken in je epoxy tafel of andere meubels die je met epoxy kan maken. 

Auteur

info@welkomlife.nl

Geef een antwoord